Wiza Algieria - Pośrednictwo, Organizacja Wizy do Algierii

Algieria

Algieria to piękny kraj, ale wciąż jeszcze mało popularny wśród polskich turystów. Największą atrakcją turystyczną Algierii jest oczywiście Sahara, pustynia, która zajmuje prawie 80% powierzchni całego kraju. To prawdziwy raj dla turystów.
Algieria stara się też sprostać ich oczekiwaniom. Powstają hotele o coraz wyższych standardach, coraz więcej z nich należy do międzynarodowych sieci.
Kraj ten ma ogromny potencjał turystyczny, unikalne zabytki, jest wspaniale zróżnicowany krajobrazowo. Największym problemem jest jednak brak bazy noclegowej na odpowiednim poziomie, co dla niektórych turystów jest nie do zaakceptowania.
Polacy są również przed wyjazdem zobligowani do zorganizowania wizy do Algierii. Procedura nie jest skomplikowana, ale zarówno przy wizie turystycznej do Algierii, jak i wizie biznesowej wymagane jest zaproszenie przesłane z Algierii bezpośrednio do konsulatu.

Pustynne piaski w Algierii
Algieria nawet tu pokazują się chmury.
Algieria głazy na pustyni

Wybierz rodzaj wizy. Pośrednictwo od 89PLN

Wiza Biznesowa (rozmowy, spotkania biznesowe, ważna do 90 dni od daty podanej we wniosku)
Wiza Turystyczna (turystyka, odwiedziny krewnych/znajomych, ważna do 90 dni od daty podanej we wniosku)
Typ wizy:
Wiza TurystycznaWiza Biznesowa
Krotność wizy:
1-krotnaWielokrotna
1-krotna2-krotnaWielokrotna
Czas wyrobienia wizy:
Standardowy 10-14 dni
Cena:
OPŁATA KONSULARNA 240 PLN + POŚREDNICTWO 89 PLNOPŁATA KONSULARNA 400 PLN + POŚREDNICTWO 89 PLN
Imię i Nazwisko:
Email:
Telefon:
Uwagi:
Oświadczam, że zapoznałem/am się i akceptuję regulamin usług pośrednictwa wizowego świadczonych przez Pośrednictwo Wizowe Daniel Rongiers z siedzibą w Warszawie przy ul. Chłodnej 64 lok.4 , NIP: 6762359257
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych we wniosku wizowym, na potrzeby realizacji umowy i świadczenia usługi pośrednictwa wizowego przez Pośrednictwo Wizowe Daniel Rongiers (zgodnie z rozporządzeniem ogólnym o ochronie danych osobowych z 27 kwietnia 2016 r.).
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych, tj. przesyłania przez Pośrednictwo Wizowe Daniel Rongiers aktualnej informacji o ofercie firmy oraz akcjach promocyjnych. Tym samym wyrażam również zgodę na otrzymywanie informacji handlowych drogą elektroniczną na podany adres e-mail.

Wymagane dokumenty:

1. wypełniony i podpisany wniosek [pobierz]
2. paszport (oryginał) ważny minimum 6 miesięcy po dacie zakończenia podróży
3. zdjęcie paszportowe (biometryczne, 3.5×4.5 cm, tło jednolite, jasne, twarz zajmuje 70-80%, wykonane w ciągu ostatnich 6 miesięcy)
4. obowiązkowe ubezpieczenie (koszty leczenia na min. 35 000 EUR)
5. zaproszenie na wyjazd od osoby prywatnej potwierdzone przez lokalny urząd w Algierii (oryginał lub skan dobrej jakości, kopię zaproszenia należy wysłać z Algierii bezpośrednio do konsulatu)

Ważne informacje

  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu.

Wymagane dokumenty:

1. wypełniony i podpisany wniosek [pobierz]
2. paszport (oryginał) ważny minimum 6 miesięcy po dacie zakończenia podróży
3. zdjęcie paszportowe (biometryczne, 3.5×4.5 cm, tło jednolite, jasne, twarz zajmuje 70-80%, wykonane w ciągu ostatnich 6 miesięcy)
4. obowiązkowe ubezpieczenie (koszty leczenia na min. 35 000 EUR)
5. zaproszenie na wyjazd biznesowy w języku francuskim (oryginał lub skan dobrej jakości, kopię zaproszenia należy wysłać z Algierii bezpośrednio do konsulatu)

Ważne informacje

  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu.

Najczęściej zadawane pytania

1. Czy żeby wjechać do Algierii wymagane jest ubezpieczenie turystyczne?
Tak, aby uzyskać wizę do Algierii należy wykupić ubezpieczenie turystyczne, które obejmuje przynajmniej 35 000 EUR kosztów leczenia.

2. Potrzebuję ubiegać się o wizę biznesową. Jakie dokumenty są niezbędne?
Ważny paszport, wypełniony i podpisany wniosek wizowy, jedno zdjęcie, ubezpieczenie ważne na czas wyjazdu (można zakupić u nas) oraz zaproszenie na wyjazd w celach biznesowych w języku francuskim. Kopię zaproszenia należy wysłać bezpośrednio z Algierii do konsulatu w Polsce, a oryginał dołączyć do dokumentów.

3. Chcę odwiedzić swoich znajomych w Algierii, jaką wizę potrzebuję?
W tym przypadku staraj się o wizę pobytową w Algierii. Do wyrobienia wizy potrzebne będą: ważny paszport, wypełniony i podpisany wniosek wizowy, aktualne zdjęcie, ubezpieczenie na czas pobytu w Algierii, a także zaproszenie od osoby prywatnej. Kopię zaproszenia należy wysłać bezpośrednio z Algierii do konsulatu w Polsce.

5. Jak długo trwa wyrobienie wizy do Algierii?
Każdy rodzaj wizy do Algierii można uzyskać w czasie od 7 do 10 dni roboczych od daty złożenia kompletu dokumentów w Konsulacie Algierii.

6. Ile wcześniej przed wyjazdem mogę aplikować o wizę do Algierii?
Najwcześniej o algierską wizę można się ubiegać na 3 miesiące przed planowaną podróżą.