Wizy Rosja - Organizacja Wiz Turystycznych, Biznesowych i Prywatnych

Rosja

Rosja to kraj, które równie często wywołuje niechęć co zachwyt.
Jedni twierdzą, że nie jest tam bezpiecznie, że na każdym kroku można zostać okradzionym, że na Placu Czerwonym celowo rzuca się pod nogi turystom banknoty 100USD, żeby móc ich aresztować za kradzież jeśli tylko się skuszą, że wszystko jest obłędnie drogie, szczególnie noclegi w Moskwie.
Dla innych Rosja, to największy kraj na świecie z najwspanialszym baletem, dwoma turystycznymi ikonami, czyli Moskwą i Petersburgiem oraz olbrzymimi połaciami stepów, tajgi, i jezior, często nieskażonych jeszcze obecnością człowieka.
Każdy wyjazd do Rosji wiąże się z koniecznością uzyskania wizy, co w przypadku akurat tego kraju nie jest proste. Poza podstawowymi dokumentami, takimi jak paszport i wypełniony wniosek, niezbędne jest także posiadanie ubezpieczenia oraz vouchera turystycznego dla wizy turystycznej lub zaproszenia dla wizy biznesowej.

Rzeka w Rosji u podnóża gór
Plac czerwony w Rosji i Baszta Spasska
Sobór Wasyla Błogosławionego zbudowany w latach 1555-1561 Przez cara Iwana Groźnego znajdujący się na Placu Czerwonym

Wybierz rodzaj wizy. Pośrednictwo od 89PLN

PRZYJMUJEMY PASZPORTY JEDYNIE  Z WOJEWÓDZTWA MAZOWIECKIEGO, ŁÓDZKIEGO, LUBELSKIEGO I PODLASKIEGO

  • Wiza Jedno i Dwukrotna Biznesowa (spotkania biznesowe, ważna do 90 dni na daty określone w zaproszeniu)
  • Wiza Wielokrotna Biznesowa (spotkania biznesowe, ważna do 180 dni na daty określone we wniosku wizowym)
  • Wiza Turystyczna (turystyka, ważna do 30 dni, daty ważności muszą odpowiadać datom w voucherze turystycznym)
  • Wiza Prywatna (odwiedziny rodziny lub znajomych, ważna do 90 dni, daty ważności muszą odpowiadać datom w zaproszeniu)
Typ wizy:
Wiza TurystycznaWiza BiznesowaWiza Prywatna
Krotność wizy:
1-krotna
1-krotna2-krotnaWielokrotna
Czas wyrobienia wizy:
Standardowy 6-7 dniEkspresowy 3-4 dni
Standardowy 12-14 dni
Cena:
OPŁATA KONSULARNA 150 PLN + OPŁATA PODAWCZA 100 PLN + POŚREDNICTWO 89 PLNOPŁATA KONSULARNA 300 PLN + OPŁATA PODAWCZA 100 PLN + POŚREDNICTWO 129 PLNOPŁATA KONSULARNA 150 PLN + OPŁATA PODAWCZA 100 PLN + POŚREDNICTWO 89 PLNOPŁATA KONSULARNA 738 PLN + OPŁATA PODAWCZA 100 PLN + POŚREDNICTWO 129 PLN
Imię i Nazwisko:
Email:
Telefon:
Uwagi:
Oświadczam, że zapoznałem/am się i akceptuję regulamin usług pośrednictwa wizowego świadczonych przez Pośrednictwo Wizowe Daniel Rongiers z siedzibą w Warszawie przy ul. Chłodnej 64 lok.4 , NIP: 6762359257
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych we wniosku wizowym, na potrzeby realizacji umowy i świadczenia usługi pośrednictwa wizowego przez Pośrednictwo Wizowe Daniel Rongiers (zgodnie z rozporządzeniem ogólnym o ochronie danych osobowych z 27 kwietnia 2016 r.).
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych, tj. przesyłania przez Pośrednictwo Wizowe Daniel Rongiers aktualnej informacji o ofercie firmy oraz akcjach promocyjnych. Tym samym wyrażam również zgodę na otrzymywanie informacji handlowych drogą elektroniczną na podany adres e-mail.

Wymagane dokumenty:

1. wypełniony on line i podpisany wniosek [przejdź do wniosku on line]
2. paszport (oryginał) ważny minimum 6 miesięcy po dacie zakończenia podróży
3. zdjęcie paszportowe (biometryczne, 3.5×4.5 cm, tło jednolite, jasne, twarz zajmuje 70-80%, wykonane w ciągu ostatnich 6 miesięcy)
4. obowiązkowe ubezpieczenie (koszty leczenia na min. 30 000 EUR obejmujące cały świat) na okres ważności wizy
5. rezerwacja hotelowa na cały okres ważności wizy
6. voucher turystyczny
Jeśli nie masz rezerwacji hotelowej i vouchera zapytaj o to naszego konsultanta 533 450 533

Ważne informacje

  • Wiza wydawana jest na daty podane we wniosku jako data wjazdu i wyjazdu.
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu.
  • Wizy do 14 dni pobytu – konieczna rezerwacja hotelu na cały pobyt
  • Wizy powyżej 14 dni pobytu – wymagany dowód (rachunek) opłaconego hotelu przynajmniej za połowę planowanego pobytu

Wymagane dokumenty:

1. wypełniony on line i podpisany wniosek [pobierz]
2. paszport (oryginał) ważny minimum 6 miesięcy po dacie zakończenia podróży
3. zdjęcie paszportowe (biometryczne, 3.5×4.5 cm, tło jednolite, jasne, twarz zajmuje 70-80%, wykonane w ciągu ostatnich 6 miesięcy)
4. obowiązkowe ubezpieczenie (koszty leczenia na min. 30 000 EUR obejmujące cały świat) na okres ważności wizy
5. zaproszenie wydane przez rosyjski MSZ lub firmę rosyjską (na papierze firmowym)

Ważne informacje

  • Wiza wydawana jest na daty podane we wniosku jako data wjazdu i wyjazdu.
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu.

Wymagane dokumenty:

1. wypełniony on line i podpisany wniosek [przejdź do wniosku on line]
2. paszport (oryginał) ważny minimum 6 miesięcy po dacie zakończenia podróży
3. zdjęcie paszportowe (biometryczne, 3.5×4.5 cm, tło jednolite, jasne, twarz zajmuje 70-80%, wykonane w ciągu ostatnich 6 miesięcy)
4. obowiązkowe ubezpieczenie (koszty leczenia na min. 30 000 EUR obejmujące cały świat) na okres ważności wizy
5. ważne zaproszenie do Rosji potwierdzone przez rosyjski MSZ [pobierz wzór zaproszenia]

Ważne informacje

  • Wiza wydawana jest na daty podane we wniosku jako data wjazdu i wyjazdu.
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu.

Najczęściej zadawane pytania

1. Co to jest Voucher turystyczny?
Voucher Turystyczny jest to takie jakby zaproszenie do wizy turystycznej. Jeśli nie posiadają Państwo vouchera, a jedynie rezerwację hotelową, możemy taki voucher wystawić . Na voucherze będzie widniał hotel, kóry Państwo wcześniej zarezerwowaliście.

2. Co to jest opłata podawcza?
Jest to opłata dla biura które w imieniu konsulatu przyjmuje dokumenty do ubiegania się o wizę do Rosji. Nie ma możliwości złożenia dokumentów bezpośrednio w konsulacie. Nawet pośrednicy muszą korzystać z usług biura podawczego.

3. Jak szybko można otrzymać voucher turystyczny do wizy do Rosji?
Voucher turystyczny można otrzymać już w dniu złożenia zamówienia.

4. Jakich dokumentów potrzebuję, aby uzyskać wizę do Rosji?
Paszport, zdjęcie paszportowe, wypełniony on line i podpisany wniosek wizowy, voucher turystyczny lub zaproszenie oraz ubezpieczenie.

5. Czy wszystkie pola we wniosku wizowym do Rosji trzeba wypełnić?
Wszystkie pola, które są wymagane dla danego typu wizy powinny zostać wypełnione. Jeśli potrzebujesz pomocy w wypełnieniu wniosku skontaktuj się z nami 533 450 533

6. Na jak długo wydawane są wizy turystyczne do Rosji?
Wizę turystyczną do Rosji otrzymuje się maksymalnie na okres 30 dni. Upoważnia ona zwykle do jednego wjazdu na teren Rosji.

7. Czy voucher turystyczny to to samo co rezerwacja hotelowa?
Voucher turystyczny to nie to samo, co rezerwacja hotelowa! Jeżeli masz już voucher, firma wystawiająca powinna dokonać też rezerwacji hotelowej. Jeżeli go nie masz możesz uzyskać go za naszym pośrednictwem.

8. Czy mogę kupić sam voucher turystyczny, gdyż chce sam wyrobić sobie wizę?
Tak, za naszym pośrednictwem możesz kupić sam voucher turystyczny.

9. Chcę jechać do krewnych do Rosji. O jaką wizę powinnam się starać, prywatną czy turystyczną?
Wizy prywatne wystawiane są tylko na podstawie zaproszenia potwierdzonego przez rosyjski MSZ na wniosek osoby zapraszającej. Jeśli nie mamy takiego zaproszenia, najlepiej ubiegać się o wizę turystyczną.

10. Czy zaproszenie biznesowe do Rosji musi być w oryginale?
Przy aplikacji o wizę biznesową jedno- lub dwukrotną wystarczy kopia zaproszenia (dobrej jakości skan). Jeśli jednak ubiegasz się o wizę biznesową wielokrotną, należy posiadać oryginał zaproszenia.

11. Kończy mi się wiza biznesowa do Rosji, czy można ją przedłużyć?
Niestety przedłużenie wizy nie jest możliwe. Należy aplikować o następną wizę z nowymi dokumentami.

12. Czy mogę starać się o wizę wielokrotną do Rosji?
Aby starać się o wizę wielokrotną do Rosji powinieneś odbyć wcześniej jedną podróż do tego kraju i to w bieżącym lub ubiegłym roku.

13. Będę się przesiadał na lotnisku w Moskwie, czy potrzebuję wizę tranzytową?
Bez wizy można przebywać w strefie tranzytowej lotniska maksymalnie do 12 godzin, natomiast należy pamiętać, że nie można tej strefy opuszczać.

14. W przypadku których wiz do Rosji potrzebne jest zaświadczenie o tym, że nie jest się nosicielem wirusa HIV?
Zaświadczenie o braku nosicielstwa wirusa HIV potrzebne jest w przypadku ubiegania się o wizy pracownicze oraz naukowe.