!! Uwaga !!

Ze względu na dzień wolny od pracy, w dniu 31 Maja 2018r.

Konsulat w Warszawie będzie nieczynny.

Chiny

Chiny to kraj coraz częściej odwiedzany przez Polaków w celach zarówno turystycznych, jak i biznesowych. Targi w Chinach, przede wszystkim te odbywające się w Kantonie przyciągają co roku dziesiątki tysięcy odwiedzających, zarówno w edycji wiosennej, jak i jesienią. To tu podpisywane są największe umowy z chińskimi kontrahentami. Wyjazdy na targi wymagają wcześniejszego przygotowania, a pierwszym krokiem jest załatwienie formalności wizowych.

Wizy do Chin wydawane są zarówno w celach biznesowych, jak i turystycznych, czyli dla osób, które lecą do Chin jedynie aby zwiedzić targi. O turystyczną wizę do Chin muszą ubiegać się wszyscy Ci, którzy jako cel swojej turystycznej przygody wybierają właśnie ten kraj. Chiny jako najludniejsze państwo na świecie są wielką potęgą gospodarczą, ale to nie znaczy, że nie kładą nacisku na dbałość o atrakcje turystyczne, których tam nie brakuje.

Hongkong wyspa położona na morzu Południowochińskim, przy ujściu Rzeki Perłowej.
Miejsce modlitw- Temple, Jiuhuashan
Świątynia Nieba inaczej Ołtarz Nieba, Tian Tan została zbudowana między 1406 a 1420 rokiem.

Uwaga Ze względu na dzień wolny od pracy, w dniu 31 Maja 2018r. Konsulat w Warszawie będzie nieczynny.

Wybierz rodzaj wizy. Pośrednictwo od 89PLN

  • Wiza Biznesowa ( pobyt do 30 dni, udziału w targach jako wystawca, rozmowy handlowe)
  • Wiza Turystyczna ( pobyt do 30 dni w celu turystycznym, zwiedzanie targów)
Typ wizy:
Wiza TurystycznaWiza Biznesowa
Krotność wizy:
1-krotna2-krotna
1-krotna2-krotnaWielokrotna
Czas wyrobienia wizy:
Standardowy 7-10 dniEkspresowy 3-6 dni
Cena:
OPŁATA KONSULARNA 260 PLN + POŚREDNICTWO 89 PLNOPŁATA KONSULARNA 370 PLN + POŚREDNICTWO 129 PLN
Imię i Nazwisko:
Email:
Telefon:
Uwagi:

Wymagane dokumenty:

1. wypełniony i podpisany wniosek [pobierz]
2. paszport (oryginał) ważny minimum 6 miesięcy, wymagane 6 wolnych stron obok siebie
3. zdjęcie paszportowe (biometryczne, 3.5×4.5 cm, tło jednolite, jasne, twarz zajmuje 70-80%, wykonane w ciągu ostatnich 6 miesięcy)
4. kopia pierwszej strony paszportu ze zdjęciem i danymi osoby aplikującej
5. rezerwacja lotnicza w obie strony
6. rezerwacja hotelowa
7. kopia karty pobytu (dotyczy posiadaczy paszportów obywateli krajów UE)
Jeśli nie masz rezerwacji lotniczej czy hotelowej zapytaj o to naszego konsultanta 533 450 533

Ważne informacje

  • Konsulat pracuje wyłącznie trzy dni w tygodniu: w poniedziałek, środę i czwartek.
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu.

Wymagane dokumenty:

1. wypełniony i podpisany wniosek [pobierz]
2. paszport (oryginał) ważny minimum 6 miesięcy, wymagane 6 wolnych stron obok siebie
3. zdjęcie paszportowe (biometryczne, 3.5×4.5 cm, tło jednolite, jasne, twarz zajmuje 70-80%, wykonane w ciągu ostatnich 6 miesięcy)
4. kopia pierwszej strony paszportu ze zdjęciem i danymi osoby aplikującej
5. zaproszenie z firmy chińskiej (dobrej jakości kopia lub skan) z pieczątką i podpisem na papierze firmowym
6. rezerwacja lotnicza w obie strony
7. rezerwacja hotelowa
8. kopia karty pobytu (dotyczy posiadaczy paszportów obywateli krajów UE)
Jeśli nie masz rezerwacji lotniczej czy hotelowej zapytaj o to naszego konsultanta 533 450 533

Ważne informacje

  • Konsulat pracuje wyłącznie trzy dni w tygodniu: w poniedziałek, środę i czwartek.
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu.

Najczęściej zadawane pytania

1. Dlaczego muszę wypełniać wniosek papierowy do Chin?
Ambasada Chin przyjmuje niestety wyłącznie wnioski papierowe, podpisane przez klienta.

2. Jakie dokumenty są potrzebne do wyrobienia wizy turystycznej do Chin?
Do wyrobienia wizy turystycznej do Chin wymagane są następujące dokumenty: wypełniony i podpisany wniosek wizowy, paszport (ważny co najmniej 6 miesięcy od daty zakończenia wizy i mający co najmniej 6 pustych stron), zdjęcie biometryczne, rezerwacja lotnicza, rezerwacja hotelowa.

3. Czy do Hong Kongu potrzebuję wizy?
Do 90 dni pobytu w Hong Kongu wizy dla obywateli Polski nie obowiązują.

4. Czy obcokrajowiec może się ubiegać o wizę do Chin w Warszawie?
Tylko obywatele UE mogą ubiegać się o wizę w Warszawie, ale muszą posiadać ważną kartę pobytu lub potwierdzenie zameldowania. Do pozostałych dokumentów dołącza się ksero karty, ale oryginał należy pozostawić do wglądu. Obywatele z poza UE powinni stawić się do konsulatu osobiście.

5. Czy mogę zmienić swój plan podróży po uzyskaniu wizy?
Wiza chińska jest ważna od daty wydania przez najbliższe 3 lub 6 miesięcy, dlatego w każdej chwili można zmienić plan podróży. Wiza wydawana jest na całe terytorium Chin, wyłączając Hongkong i Macao.

6. Mam zamiar odwiedzić najpierw Guangzhou, następnie spędzić 4 dni w Hong Kongu. Bilet powrotny mam z Pekinu. Ile wjazdów jest mi potrzebne?
Należy złożyć wniosek o wizę dwukrotnego wjazdu. Pobyt w Hong Kongu jest traktowany jako opuszczenie terenu Chin.

7. Nie mam biletu lotniczego ani hotelu, czy bez tego mogę ubiegać się o wizę do Chin?
Aby ubiegać się o wizę chińską, wystarczy posiadać jedynie rezerwację biletu lotniczego, którą możesz wykonać za naszym pośrednictwem.